Wimperextensions

Bij een wimperextensions behandeling worden synthetische haartjes één voor één op de wimpers geplakt. De lijm die hierbij gebruikt wordt is een speciale bonder die zacht en flexibel blijft en geen schade veroorzaakt aan de natuurlijke wimpers. De extensions blijven gemiddeld 6 tot 7 weken zitten, afhankelijk van de eigen wimpergroeicyclus (de natuurlijke uitval en groei van de wimpers). Om een mooie, volle wimper-look te behouden, adviseer ik om iedere 3 – 4 weken een bijvulbehandeling uit te laten voeren. Deze behandeling geeft, in tegenstelling tot plukjes of strookjes, een natuurlijk ogende wimperverlenging.

De behandeling

De behandeling duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur .De onderwimpers worden met speciale medische tape afgeplakt. Zodoende zullen de boven- en onderwimpers gescheiden blijven en kunnen de wimperextensions zonder hinder op de bovenwimpers worden geplakt. Het is niet gebruikelijk de onderwimpers te verlengen.

Onderhoud

De eerste 4 uur (minimum) na de behandeling mogen de wimpers niet nat worden. Douchen na 4 uur is mogelijk. Maak de eerste 48 uur ook geen gebruik van zonnebank, sauna of zwembad, zodat de lijm goed sterk kan worden. Gebruik geen make-up producten op oliebasis. Deze zorgen ervoor dat de lijm zijn kracht verliest. Gebruik dus een eyeliner, oogschaduw, remover etc. op waterbasis. Voorkom indien mogelijk contact met de wimpers, denk hierbij aan wrijven in de ogen.